کامپیوترها به طرز شگفت انگیری در طول یک دوره کوتاه زمانی رواج عمومی پیدا نمودند و دلیل گستردگی آن ، شبیه سازی چهارچوب پردازش اطلاعات (IPP- Information Process Paradigm) توسط انسان در آنها بود . در ژوئن 1956 میلادی در یک کارگاه آموزشی شرکت (IBM) در شهر دارتموث ایالت نیوهمشایر واژه هوش مصنوعی (artificial intelligence) متولد گردید . هرچند هنر هوش مصنوعی امکان یادگیری ، سازگاری و خود سازماندهی برای ماشین را فراهم می ساخت ولیکن مفاهیم و روشهای بسیاری را در حوزه محاسباتی و شناختی مختلف در بر می گرفت . از آن تاریخ تاکنون هوش مصنوعی دوره های مختلف پنج ساله ای را پشت سر گذارده و اکنون دارای مؤلفه های اصلی و مرکب فراوانی از مفاهیم موجود در علومی نظیر منطق، شناخت، محاسبات، دانش، استدلال، جست و جو، پردازش زبان طبیعی، بینائی، شنوائی، و . . . . بهره می گیرد . هوش مصنوعی در واقع تلفیقی از سه فناوری و گرایش مطرح شبکه های عصبی ، سیستم های استدلال فازی و الگوریتم تکاملی بوده و علیرغم همه پیشرفتهایش هنوز در ابتدای راه تکامل است . با توجه به توسعه و گسترش کاربرد هوش مصنوعی در تمامی حوزه های مرتبط با حیات و زیست انسان، این شرکت فعالیت در این حوزه را در صدر برنامه های کاری خود قرارداده است .
شرکت رایان اندیش رشد (Rayan Andish Roshd.Co) در راستای مسئولیت اجتماعی و خدمت به جامعه بشری، با هدف تشخیص زودهنگام و کنترل اپیدمی و بهرهمندی از هوش مصنوعی و نوآوری در پیشپردازش و پردازش تصاویر در شبکههای عمیق توصیفپذیر، موفق به ساخت سامانه هوشمند تشخیص کویید-۱۹ شده است تا با توجه به کمبود امکانات پزشکی و متخصصین در مناطق محروم کشور عزیزمان ایران، ضمن تسریع روند در تشخیص اولیه در شرایط بحرانی، گامی کوچک و استوار در همراهی و تشخیص پزشکان ایثارگر گذاشته شود.
ستاک-19 با یادگیری ماشین و الگوریتمهای هوش مصنوعی پس از بارگذاری تصویر سیتیاسکن مراجعهکننده توسط پزشک، بهصورت پایدار به پردازش تصاویر میپردازد و در صورت مشاهده علائم آلودگی ریه در تصویر بارگذاری شده، میزان و حجم نواحی آلوده را محاسبه و در کمتر از یک دقیقه نتایج را با دقت ۹۷٪ ارائه میکند.
در این سامانه تاکنون بیش از هزار نمونه تصاویر رادیوگرافی (نمونه سیتیاسکن و اشعه ایکس قفسه سینه) تمام بیماران دارای علائم NCIP از تمام منابع ممکن کشورهای جهان جمعآوریشده است و آرشیو آن بهصورت بلادرنگ بهروزرسانی میشود.
محصول ستاک-19 توسط ستاد توسعه فناوری های اقتصاد دیجیتال و هوشمند سازی و کارگروه تخصصی مرتبط ارزیابی شد و پس از تایید معاونت علم و فناوری ریاست جمهوری، شرکت رایان اندیش رشد از سمت برنامه زیست بوم شرکت های خلاق کشور، در تاریخ 1399/06/01 موفق به اخذ مجوز شرکت خلاق شد.